COMFORT BEKLEDING

De samenstelling van de materialen die gebruikt worden voor de vulling zijn in grote mate bepalend voor het soort van comfort. Onderstaand volgt een opsomming van de meest voorkomende materialen.

Plooivorming
Wanneer een lederen of stoffen zitmeubel is afgeleverd, toont deze misschien nog een beetje strak en stug, maar zodra het meubel in gebruik is zal er te allen tijde plooivorming ontstaan. Dit geeft een meubel karakter en de juiste uitstraling.
Behalve de lederen of stoffen bekleding zelf zullen ook de vullingen en de vering in het meubel zich qua stugheid aanpassen, waardoor u van een optimaal zitcomfort kunt genieten.
Bij zachte vullingen zal de plooivorming sterker zijn dan bij meer stevige vullingen.
Bij hardere vullingen dient het lichaam zich aan te passen aan het meubel, bij zachtere vullingen is dit juist omgekeerd.
Naar gelang de frequentie van de gebruiksduur, temperatuur en lichaamsgewicht zal de aanpassingsduur gemiddeld 3 tot 6 maanden vergen, om zich daarna te stabiliseren. Na deze eerste gebruiksperiode is het comfortniveau optimaal.

Pilling
Al onze stoffen worden onderworpen aan een pillingtest. Op de stalen bij uw leverancier staat in welke schaal de stof valt. De waarderingsschaal loopt van 5-1 (5 is geen pilling/1is zeer sterke pilling).
Wij zullen stof dan ook beoordelen volgens deze waarderingsschaal.
De meeste stoffen zullen bij intensief gebruik iets gaan pillen. Dit valt niet onder de garantie.

Verkleuren van stof
Direct zonlicht vermijden is een algemene regel voor stoffen en leder daar alles na bepaalde tijd verkleurd indien men direct zonlicht niet vermijdt. Daar wij nooit weten hoe men met het product omgaat, is het voor ons dan ook niet mogelijk te garanderen dat er geen verkleuring optreed.
Verkleuring door zonlicht valt niet onder de garantie.

Antivlek behandeling
Antivlek behandelingen die naderhand zijn aangebracht kunnen de structuur van stof veranderen en de kwaliteitseigenschappen verminderen. Daarom vervalt per direct de garantie als blijkt dat een stof enige vorm van behandeling heeft ondergaan. Als bij aanmelden klacht behandelingen niet gemeld worden zal naast het vervallen van de garantie eventuele transport en herstofferingskosten worden berekend.